Hur spelar vi ihop

Vilka spelar

Vi är 26 damer och herrar. Gäster kan i mån av plats bjudas in och spela med oss

Hur vi spelar

Vi spelar företrädesvis 4 i bollen där varje par bildar lag i lagtävlingen. Varje spelare spelar poängbogey individuellt.

Var vi spelar

Växelvis och i mån av plats spelar vi södra respektive norra banan. Båda banorna kan man spela utan golfbil.

Scorekorten lämnas in efter spel till spelledaren på plats alternativt mailas resultaten till peter.gavrell snabela telefonica.net

Resultaten redovisas oftast inom en vecka på denna hemsida

Tavlingsformer

Tävlingsformer

Varje speldag tävlas i olika tävlingsformer

1. Individuell Poängbogey

Poängbogey är ett spelsätt i golf som går ut på att spelaren får poäng för sina prestationer. Spelare med handicap får lägga på slag motsvarande sin handicap enligt vanliga handicapregler och de slopetabeller som gäller på respektive golfbana. Om spelaren på ett av dessa hål med ett extraslag gör en bogey är det samma som ett nettopar  och får då 2 poäng. Gör denne spelare dubbelbogey får han 1 poäng. Gör han fler slag 0 poäng.

2. 4BB/2BB Bästboll

4BB är en spelform i golf där fyra spelare bildar lag. Lagets två bästa resultat på varje hål räknas och antecknas i scorekortet. Bästbollen spelas som poängbogey.

2BB lagspel med två spelare där bästa resultat på varje hål räknas.

3, Greensome Chapman

Lagspel två och två. Båda spelarna slår ut från tee, sedan slår man en gång på varandras bollar. Därefter väljer man boll för att sedan alternera tills man hålat ut

Beräkning av hcp: Laget får 60% av den spelare som har lägst hcp + 40% av den spelare som har högst hcp. Hcp justerad för slope.

4. Texas Scramble Delayne

Varje spelare skall slå 4 drives m a o 2 fria utslag. Den spelare vars boll man väljer får inte slå nästa slag - dock på green gäller att alla spelare får slå.

Beräkning av hcp: 10% av den sammanlagda hcp justerat för slope.

 

5. AM-AM

Lagspel om 4 spelare. Spelas som individuell poängbogey justerat för slope. Lagets poäng räknas genom att man tar de två bästa resultaten på par 4 och par 5 samt de tre bästa resultaten på par 3. 

Det skall vara kul att spela golf

Sällskapsspel

Vi spelar för att det är kul.  

Självklart följer vi golfreglerna.  

Katastrofbollar har alla. Släng gärna bollen direkt i vattenhindret om du inte vill slå. I övrigt njut av dagen.

Gemensam middag

Vi startar varje säsong med en gemensam middag. Däremellan träffas vi ungefär var tredje söndag.

Prisutdelning

På våra middagsträffar delar vi ut priser för de golfprestationer som gjorts sedan föregående prisutdelning.

Pris delas ut vid varje speldag för bästa herra, bästa dam och bästa lag.

I samband med avlutningen av spelsäsongen oktober till maj har vi prisutdelning. Vandringspris delas ut för de bästa prestationerna dels i individuell poängbogey herre respeltive dam dels bästboll parspel. Varje spelare respektive lag räknar de 10 bästa rundorna

Startavgifter:

Varje spelare betalar en säsongsavgift 10 euro och startavgift 2,50 euro varje speldag.

Kassören redovisar vår ekonomi i slutet säsongen.

Guadalmina South

Detta är den äldsta banan på Gualdalmina klubben. Den är designad av Javier Arana år 1959 och är känd för sina breda fairways blandat med smala passager där fairways skyddas av trädridåer, för klubbens signaturhål  nummer 10 vid Medelhavet  - unna dig några minuter extra och njut av utsikten - och sina fina greener. En utmaning för såväl låg- som höghandicapare.

Guadalmina North

Designad av Folco Nardi år 1973. Denna bana löper nästan parallellt med sin södra syster. Den är kortare och något mer kuperad än södra banan och har fler vattenhinder. Kanske en bana som är mer teknisk. Banan kräver raka drivar mot mitten av fairway för att inte hamna i trubbel eller i något hinder. Elfte hålet är ett riktigt           hole-in-one hål som vanligtvis spelas 120 meter från gul Tee och 96 meter från röd Tee. Vattenhindret och bunkrarna framför green fångar effektivt upp bollar som är för korta.

När vi spelar

Vi spelar varje söndag under månaderna oktober och november samt kanske någon i december. Efter uppehållet över jul och nyår börjar vi igen i februari, mars och april.

Avslutning

Säsongen avslutas med gemensam middag på våren med prisutdelning där vandringspris delas ut till bästa par samt till bästa herre respektive dam